Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-06@19:21:45 GMT

هزینه سفره شب یلدا چند تمام می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۵۲۲۷۷

هزینه سفره شب یلدا چند تمام می‌شود؟

به گزارش ایرنا، ایرانی‌ها قرن‌هاست که آغاز زمستان برابر با شامگاه پایان آخرین روز پاییز تحت عنوان شب یلدا، بلندترین شب سال را با دورهمی فامیلی و چیدن سفره‌های رنگین و حافظ‌خوانی جشن می‌گیرند. گردهم آمدن و شب‌نشینی اعضای خانواده و اقوام با جمع شدن در کنار یکدیگر در آخرین شب پاییز و طولانی‌ترین و تاریک‌ترین شب سال و تناول آجیل مخصوص، هندوانه، انار، شیرینی‌ها و میوه‌های گوناگون از جمله ویژگی‌های آیین شب یلدا یا شب چله است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در هر حال باید متذکر شد که قیمت میوه و آجیل کاملا تابع عرضه و تقاضا و شرایط بازار رقابتی و مولفه‌های تولید، واردات، تعرفه و غیره است و میوه‌ها و آجیل‌های مصرفی از جمله محصولاتی هستند که دولت در تعیین قیمت آنها حداقل دخالت را دارد و فروشندگان آنها باید فقط براساس فاکتور خرید معتبر و رعایت ضرایب سود مجاز اقدام به عرضه کالا کنند.

با توجه به شرایط سنتی حاکم بر بازار خشکبار و اختلاف موجود قیمت، کیفیت، تنوع و نحوه ترکیب در مغازه‌های سطح شهر هرچند به نظر می‌رسد برای آجیل شب‌چله نتوان نرخ یکسانی در نظر گرفت، اما طبق قانون و مقررات نظام صنفی، کمیسیون نظارت هر استان برحسب ضرورت و با همکاری اتحادیه و مجامع امور صنفی مربوط می‌تواند نسبت به نرخ‌گذاری صنفی کالا و خدمات خاص برای مدت مشخص اقدام کند. اما با توجه به قیمت های مذکور می‌توان حدس زد یک سفره شب یلدا برای هر خانوار ایرانی بدون در نظر گرفتن هزینه شام چقدر تمام می‌شود.

در همین راستا بررسی های میدانی خبرنگار ایرنا نشان می‌دهد که قیمت هر کیلوگرم انار شیراز، ساوه، دماوند و کوهستان به طور میانگین در آستانه شب یلدا و امروز بین ۱۸ هزار تا ۶۰ هزار تومان، هر کیلوگرم هندوانه بین پنج هزار تا ۱۶ هزار تومان، خرمالو بین ۳۰ هزار تا ۴۵ هزار تومان، شیرینی تر شب یلدا بین ۶۸ تا ۷۸ هزار تومان، شیرینی دانمارکی بین ۵۲ هزار تا ۶۵هزار تومان، کیک یزدی بین ۴۲ هزار تا ۵۰ هزار تومان، هر کیلوگرم کیک یلدایی بین ۹۵ هزار تا ۱۲۰ هزار تومان، قیمت هر کیلوگرم پسته بین ۲۸۰ تا ۵۰۰ هزار تومان، فندق بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان ، مغز گردو بین ۳۰۰ تا ۳۸۰ هزار تومان، توت خشک بین ۲۰۰ تا ۲۸۰ هزار تومان، انجیر خشک بین ۱۸۰ تا ۲۵۰ هزار تومان، بادام زمینی بین ۱۴۰ هزار تا ۲۶۰ هزار تومان، بادام هندی بین ۳۰۰ تا ۳۸۰ هزار تومان، تخمه کدویی بین ۱۲۰ هزار تا  ۱۶۰ هزار تومان، کشمش سبز بین ۹۰ هزار تا ۱۱۰ هزار تومان، کشمش سیاه بین ۱۴۰ هزار تا ۱۶۰ هزار تومان، تخمه ژاپنی بین ۱۲۰ هزار تا ۱۵۰ هزار تومان، تخمه هندوانه بین ۷۵ تا ۹۵ هزار تومان، آجیل مخلوط ۴۱۵ هزار تومان، آجیل شیرین مخلوط شیرین بین ۲۷۵ هزار تا ۳۵۰ هزار تومان، خرما بین ۴۰ تا ۶۰ هزار تومان، خرما پیارم بین ۱۱۰ تا ۱۳۰ هزار تومان، انبه خشک بین ۷۰۰ تا ۸۵۰ هزار تومان، توت‌فرنگی خشک بین ۳۳۰ هزار تا ۳۶۰ هزار تومان، موز خشک بین ۳۰۰ تا ۳۸۰ هزار تومان، آناناس خشک بین ۴۵۰ تا ۵۵۰ هزار تومان، هلو خشک بین ۱۸۰ تا ۲۴۰ هزار تومان و آلوچه خشک بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تومان است.

قیمت تعیین شده آجیل شب یلدا نهایت کیلویی ۲۷۵ هزار تومان

در همین پیوند، «مصطفی احمدی» رییس اتحادیه آجیل و خشکبار تهران ضمن تکذیب بهای پسته برای هر کیلو ۵۰۰ هزار تومان، گفت: قیمت هر کیلوگرم آجیل مخلوط درجه یک شب یلدا بین ۱۸۰ تا ۲۷۵ هزار تومان تعیین شده است و مردم گران‌تر نخرند.

وی افزود: قیمت آجیل و خشکبار از مرداد ماه امسال روند افزایشی داشته و نسبت به سال گذشته در برخی اقلام بیش از  ۱۰۰ درصد رشد را نشان می‌دهد و این موضوع ارتباطی به شب یلدا ندارد، اما از آنجایی که تقاضا در برخی ایام همچون شب یلدا و نوروز افزایش می‌یابد، تصور برای مردم ایجاد می‌شود که قیمت‌ها برای این ایام افزایش پیدا کرده است.

احمدی با بیان اینکه  قیمت آجیل مخلوط شب یلدا نسبت به پنج ماه گذشته بین ۳۵ تا ۴۰ درصد رشد داشته است، اظهار داشت: ما در کشور نرخ مصوبی برای خشکبار نداریم و قیمت را عرضه و تقاضا تعیین می‌کند، با این وجود برای رفاه حال شهروندان قیمت آجیل شب یلدا با باسلق بین ۱۵۰ هزار تا ۲۵۰ هزار تومان و آجیل بدون باسلق بین ۱۸۰ هزار تا ۲۷۵ هزار تومان تعیین شده است. 

وی تصریح‌کرد: از سال گذشته تاکنون با افزایش ۶۰ تا ۷۰ درصدی قیمت تخمه ژاپنی به دلیل خشکسالی‌ها و کاهش تولید در سبزوار و مشهد روبه‌رو هستیم.

رییس اتحادیه آجیل و خشکبار تهران توصیه کرد مردم به‌جای خرید مغز و خشکبار تفکیکی از آجیل شب یلدا، آجیل درهم یلدا خریداری کنند تا قیمت مناسب‌تری داشته باشد.

احمدی همچنین قیمت هر کیلوگرم باسلق را بین ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان اعلام کرد.

شیرینی تر یلدایی ۷۸ هزار تومان و دانمارکی ۶۵ هزار تومان

«علی بهره‌مند» رییس اتحادیه قنادان تهران نیز گفت: طبق مصوبه قیمت هر کیلوگرم شیرینی تر و خامه‌ای ۷۸ هزار تومان، شیرینی دانمارکی، زبان و پاپیونی ۶۵ هزار تومان و کیک یزدی ۴۹ هزار تومان برای شیرینی‌فروشی‌های درجه یک تعیین شده است.

وی با اشاره به اینکه قیمت انواع مختلف شیرینی براساس کیفیت تعیین می‌شود، اظهار داشت: شیرینی‌فروشی‌های درجه ۲ می‌توانند هر کیلوگرم شیرینی تر و خامه‌ای را با قیمت ۶۰ هزار تومان، شیرینی دانمارکی، زبان و پاپیونی را ۶۵ هزار تومان و کیک یزدی را ۳۹ هزار تومان بفروشند.

وفور انواع انار یلدایی با قیمت‌های متفاوت 

«زهرا جلیلی مقدم» مدیرکل دفتر امور میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی نیز با بیان اینکه انار مورد نیاز شب یلدا تامین است و کمبودی در این زمینه نداریم، گفت: امسال بیش از ۱.۱ میلیون تن انار در سطح ۹۰ هزار هکتار از باغات کشور تولید می‌شود.

عرضه هندوانه با کیفیت شب یلدا 

«حسین اصغری» مدیرکل دفتر محصولات علوفه‌ای و جالیزی کشور، کل تولید هندوانه شب یلدا در سال زراعی جاری را نزدیک به ۱۶۶ هزار تن پیش‌بینی کرد و گفت: کمبودی برای محصول هندوانه شب یلدا نداریم.

وی اضافه‌کرد: در پاییز امسال چهار هزار و ۶۵۵ هکتار هندوانه در استان‌های جنوب کشور همچون هرمزگان، خوزستان، فارس، ایلام و بوشهر کشت شده و بالاترین سطح زیرکشت محصول هندوانه مربوط به استان هرمزگان است.

به گفته اصغری، نرخ هر کیلوگرم هندوانه به طور متوسط سر مزرعه بین سه هزار و ۵۰۰ تا چهار هزارتومان و در میادین میوه و تره بار حدود پنج هزار تومان عرضه می‌شود.

قیمت انواع میوه شب یلدا طبق نرخ‌نامه 

«اسدالله کارگر» رییس اتحادیه مرکزی میوه و تره‌بار تهران، با اعلام جزئیات قیمت انواع میوه و صیفی‌جات درجه یک تا درجه سه، براساس نرخ‌نامه عمده‌فروشی محصولات کشاورزی در میدان میوه و تره‌بار تهران در دوره زمانی ۲۹ آذرماه تا پنجم دی ماه سال ۱۴۰۰ گفت: براساس این نرخ‌نامه قیمت هر کیلوگرم انار دماوند بین ۲۰ هزار تا ۳۵ هزار تومان، انار ساوه بین ۱۴ هزار تا ۲۰ هزار تومان، انار شیراز بین ۲۰ هزار تا ۲۸ هزار تومان، انار کوهستان بین ۲۲ هزا ر تا ۴۵ هزار تومان، انگور بیدانه قرمز بین ۳۰ هزار تا ۵۰ هزار تومان، انگور بیدانه سفید بین ۱۵ هزار تا ۳۰ هزار تومان، بِه بین ۱۵ هزار تا ۲۵ هزار تومان، سیب قرمز مراغه بین ۱۲هزار تا ۱۸ هزار تومان، سیب زرد دماوند بین ۱۶ هزار تا ۲۴ هزار تومان، سیب قرمز دماوند بین هشت هزار تا ۱۸ هزار تومان، خرمالو شمال بین ۱۲ هزار تا ۲۲ هزار تومان، خرمالو شهریار بین ۲۰ هزار تا ۲۵ هزار تومان و خرمالو کن بین ۲۵ هزار تا ۳۵ هزار تومان است.

وی افزود: قیمت هر کیلوگرم پرتقال تامسون شمال بین ۹ هزار تا ۱۵ هزار تومان، پرتقال ناول بین ۱۸ هزار تا ۲۴ هزار تومان، لیموشیرین بین ۱۳ هزار تا ۱۸ هزار تومان، نارنگی انشو بین ۱۰ هزار تا ۱۶ هزار تومان، نارنگی پچ بین ۱۴ هزار تا ۱۸ هزار تومان، نارنگی تخم ژاپنی بین ۱۰ هزار تا ۱۷ هزار تومان، نارنگی یافا بین ۱۰ هزار تا ۱۸ هزار تومان، گلابی بیروتی بین ۲۵ هزار تا ۴۵ هزار تومان و لیمو ترش سنگی بین ۱۱ هزار تا ۱۶ هزار تومان،  قیمت هر کارتن آناناس بین ۷۰۰ هزار تا یک میلیون و ۲۰۰ تومان، هر کیلوگرم موز بین ۲۲ هزار تا ۲۹ هزار تومان است.

به گفته وی، قیمت هر کیلوگرم هندوانه خطی و دزفولی بین چهار هزار تا ۸ هزارتومان، هندوانه محبوبی بین ۵ هزار تا ۸ هزارتومان، هندوانه میناب بین سه هزار و ۵۰۰ تا هفت هزارتومان، خیار اصفهان بین سه هزار تا هفت هزار تومان، خیار گلخانه ای بین ۶ هزار تا ۱۰ هزار تومان، خیار بوته ای بین پنج هزار تا ۹ هزار تومان، گوجه فرنگی بوته‌رس بین هشت هزار تا ۱۴ هزارو ۵۰۰ تومان، لوبیاسبز بین ۶ هزار تا ۱۳ هزار تومان، کدو حلوایی بین چهار هزار تا هشت هزار تومان و چغندر بین چهار هزار تا هشت هزار تومان به فروش می رسد.

منبع: الف

کلیدواژه: هزار تا ۱۸ هزار تومان قیمت هر کیلوگرم ۶۰ هزار تومان رییس اتحادیه هزار تومان بین ۳۰۰ ۲۰ هزار هزار تا ۱۶ شیرینی تر چهار هزار تعیین شده هشت هزار ۲۷۵ هزار ۱۲۰ هزار ۲۵ هزار آجیل شب شب یلدا ۱۰ هزار بین ۱۸۰ خشک بین ۱۶ هزار بین ۱۰ بین ۲۰ بین ۱۸

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۵۲۲۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معیار تعرفه خدمات مهندسی نباید قیمت ماست باشد

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان با تاکید بر این‌که نباید معیار تعرفه خدمات مهندسی، قیمت ماست باشد، اقدام وزارت راه و شهرسازی در نحوه ابلاغ تعرفه‌های جدید را هوشمندانه دانست. - اخبار اقتصادی -

فرشید پورحاجت در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با اشاره به تعیین تعرفه حق‌الزحمه مهندسان، اظهار کرد: افزایش 27 درصدی اعلام شده در واقع با بدیهیات اقتصاد و حقوق مهندسان و فعالان صنعت ساختمان و تورم کشور تورم هم‌خوانی ندارد.

وی افزود: بارهای گفته‌ام که بنیان این رویه در خصوص اتصال نرخ خدمات مهندسی به هزینه ساخت ایراد دارد، چراکه همواره هزینه‌های ساخت و سازها با تورم در ایران رقابت تنگاتنگی دارد و استفاده از این الگو مناسب حق‌الزحمه خدمات مهندسی نیست.

وی با تاکید بر این‌که لازم است شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان رویه جدیدی را برای تعیین تعرفه مهندسان به وزارت راه و شهرسازی اعلام کند، گفت:‌ البته با توجه به رویه موجود، این کار در اولویت شورای مرکزی نیست و اولویت آن رسیدگی به مسائل دیگری است که گاها در شان نزول این شورا و فعالیت‌های مهندسی نیست.

مصوبات کمیته 4 نفر برای افزایش نرخ خدمات مهندسی متوقف شد

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان در عین حال در خصوص عملکرد وزارت راه و شهرسازی بیان کرد: این وزارتخانه یک اقدام هوشمندانه در رابطه با ابلاغ تعرفه خدمات مهندسی انجام داده است.

پورحاجت توضیح داد: این اقدام وزارتخانه حاوی نکات مثبتی برای قانون‌مداران و نکات تنبیهی است. در واقع وزارت راه  وشهرسازی سازمان‌های نظام مهندسی استان‌ها که بر مدار قانون بوده را تشویق کرده و اجازه اعمال این 27 درصد را داده که رقم قابل توجهی است. اما برخی سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان که خود را فراتر از قانون می‌بینند فقط 5 تا 6 درصد اجازه افزایش تعرفه را دارند.

وی یادآور شد: مرداد سال گذشته وزیر راه و شهرسازی طی ابلاغیه‌ای دستور توقف مصوبات کمیته 4نفره استان درخصوص افزایش نرخ خدمات مهندسی ساختمان را صادر کرد. سازمان‌هایی که مصوبات را متوقف کردند امسال می‌توانند 27 درصد تعرفه خدمات مهندسی را افزایش دهند.

وی در ادامه با تاکید بر این‌‌که معتقدیم باید نرخ خدمات در نقاط کشور شناورتر شود، اضافه کرد: قطعاً هزینه خدمات مهندسی در شمال تهران و در جنوب تهران متفاوت است. قطعاً هزینه‌های دفتری و ستادی مهندسان در شمال و جنوب تهران با هم خیلی تفاوت دارد. به‌عنوان مثال هزینه دفتر مهندسی در شمال تهران ماهانه 60 تا 100 میلیون تومان است که در  مناطق جنوبی این هزینه به مراتب کمتر است. این موضوع برای کل جغرافیای کشورمان صادق است.

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان اظهار کرد:‌ این در حالی است که به‌نظر می‌رسد برای شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی تعیین نرخ خدمات مهندسی ساختمان اهمیتی ندارد.

وی اضافه کرد: هفته گذشته با رئیس شورای نظام مهندسی ساختمان جلسه‌ای داشتم و گفتم تعیین تعرفه خدمات مهندسی یکسان برای کل کشور عادلانه نیست که وی در پاسخ اعلام کرد نرخ ماست در سراسر کشور یکسان است. این‌که معیار تعیین تعرفه خدمات مهندسی، ماست باشد کار درستی نیست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برای خرید؛ قیمت هر شاخه میلگرد ساده را چگونه محاسبه کنیم؟
  • هونگچی E-QM5 در لیست فروش سامانه قرار گرفت
  • اگر می‌خواهید انرژی تان زیاد شود این خوراکی‌ها را ناشتا بخورید!
  • آیا آجیل ها آفلاتوکسین دارند ؟
  • (عکس) بخندیم یا گریه کنیم؟؛ میوه فروشی که روی گوجه سبز برچسب هندوانه زد
  • فروش ۱۹۰ کیلو طلا در حراج امروز +قیمت
  • فروش ۱۹۰ کیلو طلا در حراج امروز+قیمت
  • قیمت بلیت کنسرت‌های تهران به ۹۰۰ هزار تومان رسید!
  • قیمت قند و شکر در میادین تره بار
  • معیار تعرفه خدمات مهندسی نباید قیمت ماست باشد