Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها، فرشته بامری؛ در حالی آخرین روز پاییز ۹۹ را پشت سر می‌گذاریم که به دلیل شیوع ویروس کرونا روزها و شب‌های متفاوتی نسبت به سال‌های گذشته را سپری می‌کنیم. رعایت پروتکل‌های بهداشتی، قرنطینه‌ها، منع دید و بازدیدها از اثرات مخرب میهمانی ناخوانده بنام کرونا بر زندگی انسان‌ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا بسیاری از شهروندان به این نتیجه رسیده‌اند که دید و بازدیدها و اجرای مراسم‌ها و تجمعات خانوادگی ممکن است سرنوشت جبران نا پذیری را برای اعضای خانواده آنها به ارمغان بیاورد. با چنین شرایطی دور از انتظار نیست که در شب یلدا هم از شور و حال هر سال خبری نباشد، مغازه‌ها خلوت و رفت و آمد ها برای خرید شب یلدا کاهش پیدا کند.

در این میان از مدت‌ها قبل رسانه‌ها و مسئولان از شهروندان درخواست کرده‌اند تا دید و بازدیدهای خود را از طریق فضای مجازی انجام دهند. اما نکته مهم اینجاست که حتی اگر شهروندان به دید و بازدید هم نروند باز هم ناچار به خرید شب یلدا برای فرزندانشان هستند و این خرید هزینه بالایی را به آنها تحمیل می‌کند و در واقع دهک‌های پایین جامعه نمی‌توانند به خرید میوه و آجیل شب یلدا حتی فکر کنند.

انار و هندوانه آخرین شب یلدای قرن در سایه کرونا، گرانی، تورم، بیکاری، فقر و مسائل و مشکلات فراوان اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی برای بسیاری از مردم مزه سال‌های گذشته را ندارد و مردم استان سیستان و بلوچستان نیز به عنوان محرروم ترین استان کشور از قیمت‌های بالای میوه و آجیل شب یلدا گلایه دارند.

درآمدها پایین / قیمت‌ها بالا

رضا مرادی یکی از شهروندان زاهدانی در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: خرید شب یلدا و اعیاد دیگر برای افرادی مانند من بسیار سخت است زیرا من کارگر روز مزد هستم و در بهترین حالت روزانه ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومان در آمد کسب می‌کنم و این در صورتی است که کارفرمایی من را برای کار انتخاب کند و اگر انتخاب نشوم بیکار می مانم و درآمدی نخواهم داشت.

وی افزود: متأسفانه با وجود کرونا بسیاری از ساخت و سازها تعطیل شده و ما نیز به تبع آن بیکار شده‌ایم.

وی ادامه داد: در طول هفته معمولاً دو تا سه روز بیکار هستم و پولی هم که به دست می‌آورم باید پاسخگوی نیاز روزهای بیکاری خانواده ام باشد بنابراین نمی‌توانم برای یک شب ۲۰۰ هزار تومان برای خرید آجیل و یا میوه هزینه کنیم.

این کارگر زاهدانی با اشاره به اینکه، فرزندان و خانواده افرادی مثل من هم به این شرایط عادت کرده‌اند و می‌دانند که باید شب یلدا را بدون میوه یا آجیل پشت سر بگذارند، بیان کرد: اینجا از سفره رنگین شب یلدا خبری نیست و تنها تعداد اندکی از شهروندان آن هم خانواده‌ها ی مرفع می‌توانند میوه و آجیل شب یلدا را تدارک ببینند.

قدرت خرید مردم به شدت کاهش یافته است

منصور پاکیزه یکی دیگر از شهروندان زاهدانی در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: معضل گرانی و تورم همه ساله تکرار می‌شود و کالاها و اجناس روز به روز گران و گران‌تر و قدرت خرید مردم هم کمتر و کمتر می‌شود.

وی افزود: بسیاری از خانواده‌ها در استان سیستان و بلوچستان در سایه فقر زندگی می‌کنند و میوه و آجیل شب یلدا برایشان مفهومی ندارد، آنها از شب یلدا فقط نامش را زنده نگه می‌دارند و در این شب به جای طعم لذیذ میوه و آجیل‌های لاکچری از نعمتی بنام کانون گرم خانواده لذت می‌برند.

وی تصریح کرد: البته اقشار ضعیف جامعه این روزها از تصویر و تبلیغ‌های زیبای صدا و سیما که از نعمت و امکانات سرشار هستند هم به شدت گلایه مند هستند.

این روزها ما در تبلیغات تلویزیونی و سریال‌های شبانه چیزهایی را می‌بینیم گه گاهاً حتی یک بار هم آنها را از نزدیک ندیده‌ایم

این شهروند زاهدانی ادامه داد: این روزها ما در تبلیغات تلویزیونی و سریال‌های شبانه چیزهایی را می‌بینیم گه گاهاً حتی یک بار هم آنها را از نزدیک ندیده‌ایم.

زهرا ناروئی یکی دیگر از شهروندان زاهدانی در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: روز گذشته برای خرید میوه به میوه فروشی مراجعه کردم اما متوجه شدم که هر کدام از سوپر مارکت ها میوه را به قیمت دلخواه خودش می‌فروشند.

وی افزود: قیمت میوه به دلیل نزدیکی به شب یلدا نسبت به چند روز قبل افزایش پیدا کرده است، هندوانه کیلویی ۳ تا ۶ تومان و انار کیلویی ۱۸ هزار تومان بود در حالی که در روزهای قبل قیمت انار حدود ۱۲ تومان هزار بود و اکنون به ۱۷ تا ۱۸ هزار تومان رسیده است.

وی با اشاره به اینکه این قیمت‌ها در محلات و خیابان‌های بالای شهر متفاوت و معمولاً بیشتر است، گفت: با ۱۰۰ هزار تومان تنها می‌توان چند کیلو میوه خرید و مابقی مایحتاج شب یلدا را باید به کلی فراموش کرد.

این شهروند زاهدانی ادامه داد: این روزها قیمت تمام اقلام معمول و موردنیاز برای شب یلدا دست‌کم دوبرابر شده است و اگر از آجیل هم کلاً بگذریم، یک هندوانه کوچک بیش از از ۲۰ هزار تومان هزینه در بر دارد.

وی بیان کرد: اگر یک خانواده ۳ یا ۴ نفره، بدون حضور مهمان بخواهد یک شب یلدای کم‌هزینه، اما کامل را برگزار کند، حداقل باید بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان هزینه کنند.

فراوانی سبب ارزانی نمی‌شود

حامد زارعی یکی از میوه فروشان شهر زاهدان در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: میوه و آجیل شب یلدا به وفور در بازار وجود دارد اما این فراوانی سبب نشده قیمت‌ها پایین بیاید.

وی افزود: در مقابل این روزها قدرت خرید مردم نیز به شدن کاهش پیدا کرده و میوه‌ها به فروش نمی سد و فروشندگان نیز متحمل ضرر می‌شوند.

وی تصریح کرد: معمولاً شهروندان پس از اطلاع از قیمت کالاها غافلگیر می‌شوند اما ما هم برای خرید میوه هزینه حمل بار و عوارض و مالیات پرداخت می‌کنیم و باید بتوانیم هزینه‌های مغازه و زندگی را تأمین کنیم.

عدم نظارت موجب افزایش قیمت‌ها شده است

محمد یکی از کسبه شهر زاهدان در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: ما هم جزو همین جامعه هستیم و زمانی که شرایط اقتصادی مردم خوب نباشد بر روی کاسبی ما هم تأثیرگذار است.

مسئولان این روزها بیشتر از اینکه به فکر مردم باشند به دنبال اعمال محدودیت‌های کرونایی هستند و این در حالی است که در اعمال همین محدودیت‌ها هم گاهاً عدالت رعایت نمی‌شود

وی افزود: مسئولان این روزها بیشتر از اینکه به فکر مردم باشند به دنبال اعمال محدودیت‌های کرونایی هستند و این در حالی است که در اعمال همین محدودیت‌ها هم گاهاً عدالت رعایت نمی‌شود.

وی ادامه داد: من به عنوان یکی از کسبه شهر زاهدان اعلام می‌کنم که در بسیاری از موارد نظارت‌های نهادهای مربوطه به درستی انجام نمی‌شود و خود این موضوع در برخی از موارد باعث افزایش قیمت‌ها می‌شود.

نظارت بر بازار در آستانه شب یلدا تشدید می‌شود

حیدر میرزایی، مدیرکل تعزیرات حکومتی سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: با توجه به فرا رسیدن شب یلدا نظارت‌ها و گشت‌های نظارتی جهت رصد قیمت‌ها در سطح بازارهای استان سیستان و بلوچستان تشدید شده است.

وی با اشاره به اینکه در همین راستا چندین اکیپ در قالب گشت مشترک همزمان در سطح بازار در حال پایش و رصد وضعیت هستند، افزود: در این طرح با واحدهای صنفی که از شرایط شب یلدا سو استفاده و به صورت خودسرانه قیمت‌گذاری کنند، برخورد جدی می‌شود.

مدیرکل تعزیرات حکومتی سیستان و بلوچستان ادامه داد: تمرکز این اداره کل در این روزها بیشتر بر روی میادین میوه و تره‌بار است و در همین راستا شعبه سیار تعزیرات حکومتی به همراهی بازرسین اتاق اصناف و اداره صمت جهت نظارت دقیق‌تر در بازار میادین میوه تره بار زاهدان مستقر شده است.

وی با تاکید بر تداوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی و حفظ فاصله اجتماعی در راستای شیوع ویروس کرونا، گفت: امیدوار هستیم مردم با در نظر گرفتن شرایط موجود از تردد غیر ضروری در بازار خودداری کنند.

میرزایی با اشاره به اعمال محدودیت‌های کرونایی در روزهای شنبه و یک شنبه تصریح کرد: در هفته گذشته در قالب طرح تشدید نظارت بر سطح بازار بیشتر از ۱۵۰ مورد از واحدهای صنفی بازرسی و حدود ۴۰ مورد تخلف محرز که موجب تشکیل پرونده و معرفی به تعزیرات حکومتی شد.

در مجموع نکته‌ای که در این میان بسیار جلب توجه می‌کند این موضوع است که یلدای امسال به دلایل مختلف از جمله شیوع ویروس کرونا و اثرات آن بر روی معیشت مردم به هیچ عنوان همچون سال‌های گذشته نیست اما امیدواریم با برنامه ریزی مسئولان شاهد بهبود وضعیت اقتصاد در سطح کشور با شیم تا در مناسبت‌های پیش رو همه مردم ایران اسلامی شاد و خشنود باشند.

کد خبر 5099927

منبع: مهر

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان زاهدان حیدر میرزایی شب یلدا ویروس کرونا شب یلدا شیراز آمار کرونا شیوع کرونا شهرکرد گرگان کرمانشاه بوشهر بارش برف عکس استانها قاسم سلیمانی شهرستان کرج بارش باران گفت و گو با خبرنگار مهر میوه و آجیل شب یلدا سیستان و بلوچستان تعزیرات حکومتی هزار تومان محدودیت ها برای خرید قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۸۸۵۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن

 به گزارش اتاق خبر به نقل از عرشه آنلاین :گزارش‌های رسمی نشان می‌دهد تعداد مستاجران در کشور به یک‌سوم رسیده است. این در حالی‌ست که تورم بازار اجاره و مسکن هر روز در روند صعودی پیشروی می‌کند و این موضوع در آینده به بحرانی بزرگ دامن خواهد زد.

، آسیب‌های ناشی از تحریم‌های اقتصادی که علیه یک کشور شدت می‌گیرد، آثار خود را تنها در یک عرصه نشان نمی‌دهد. این تحریم‌ها در ایران نیز سالهاست در تار و پود اقتصاد تنیده‌ و سرنوشت تمام حوزه‌های آن را تحت تاثیر خود قرار داده است.

یکی از اصلی‌ترین این حوزه‌ها مسکن است که به‌ویژه از سال ۱۳۹۷، افزایش قیمت افسارگسیخته‌ای را تجربه کرده است. این تورم قیمتی نیز خود، عرصه مسکن را از چند بعد متفاوت تحت فشار گذاشته است، به‌گونه‌ای که در یکی از سیاه‌ترین دوره‌های خود به‌سر می‌برد.

اپیزود اول؛ تورم مسکن و ناامیدی مردم از صاحبخانه شدن

تورم صعودی مسکن طی سال‌های اخیر در حالی اتفاق افتاده که قدرت اقتصادی مردم، از آن، جا مانده است؛ در نتیجه مسکن برای تعداد زیادی از خانوارها در سراسر کشور تبدیل به رویایی دست‌نیافتنی شده است. به‌گونه‌ای که تعداد معاملات نسبت به ‌سال‌های گذشته افت چشمگیری را تجربه کرده است.

سیاست‌های انقباضی دولت در سال ۱۴۰۲ نیز به این موضوع دامن زده است. بر اساس گزارش بانک مرکزی، تعداد معاملات از دی‌ماه ۱۴۰۱ تا شهریور ۱۴۰۲ حدود ۷۵ درصد افت داشته است. کارشناسان می‌گویند ضربه‌ای که این رکود بر بدنه بازار مسکن وارد کرده، کاری‌تر از ضربه افزایش قیمت در سال‌های اخیر بوده است.

اپیزود دوم؛ رکود در معاملات مسکن و یاس سازندگان 

قیمت مصالح ساختمانی و افزایش هزینه‌های ساخت مسکن در سال‌های اخیر، حاشیه سود انبوه‌سازان را کاهش داده است. این موضوع در کنار نبود مشتری و کاهش قدرت اقتصادی مردم باعث شد انبوه‌سازان عطای ساخت و ساز را به لقای آن ببخشند و خود را از این صنعت کنار بکشند.

در نتیجه اکنون بازار مسکن، هم از سمت عرضه و هم از سمت تقاضا با مشکل مواجه است و از هر سو که به آن نگریسته شود جز سیاهی رنگی نیست!

اپیزود سوم؛ رشد تورم در بازار اجاره و نگرانی مستاجران

قیمت مسکن علاوه بر تاثیری که بر عرضه و تقاضا دارد به‌طور مستقیم بر بازار اجاره نیز موثر است. تورم در این دو بازار، موازی با یکدیگر حرکت می‌کند و هرگاه سرعت قطار رشد قیمت در بازار مسکن شدت بگیرد، بازار اجاره را نیز به‌دنبال خود خواهد کشید.

آماری که دنیای‌اقتصاد به تازگی منتشر کرده نشان می‌دهد، روند رشد اجاره‌‌بهای مسکن، هم در تهران و هم در کشور از «ورود بازار اجاره‌‌ به عصر جدید» حکایت می‌کند؛ سال گذشته هزینه اجاره‌‌نشین‌‌ها در کشور، نزدیک به ۴۰‌ درصد (۳۹.۶ درصد) نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش پیدا کرد و در تهران نیز تورم اجاره، نرخ ۵۲ را به ثبت رساند که هر دو نرخ، «رکورد رشد سالانه اجاره‌‌بها» در تاریخ ثبت آمارهای اجاره، محسوب می‌شود.

بر اساس آمارهای مورد اشاره، مشخصه اصلی این دوره از بازار اجاره مسکن که به صورت محسوس از اواخر دهه ۹۰ –به طور دقیق از سال ۹۹، یعنی دو سال پس ‌‌از شروع جهش قیمت مسکن- شکل گرفته، «پوست‌‌اندازی تورم اجاره» است.

در فاصله سال‌های ۱۳۹۷ تا پایان ۱۴۰۲، میانگین نرخ رشد سالانه اجاره‌‌بها در کشور سه برابر نرخ سال‌های ۹۰ تا پایان ۹۶ بوده است. در شهر تهران نیز همین شاخص یعنی میانگین تورم سالانه اجاره به ۴ برابر قبل رسید. این در حالی‌ست که با کوتاه شدن دست مردم از خرید خانه هر روز نیز به تعداد مستاجران در کشور افزوده می‌‌شود.

داده‌های مرکز آمار ایران نشان از آن دارد که از دهه ۳۰ خورشیدی نسبت مالکان مسکن به مستأجران به صورت مداوم در حال افزایش بوده است. این روند از دهه ۷۰ شیب نزولی گرفته و اجاره‌نشینی به سرعت رشد کرده است؛ تا آنجا که در حال حاضر نزدیک به یک‌سوم جمعیت کشور و بیشتر از نیمی از تهرانی‌ها مستأجر هستند.

کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند در سال ۱۴۰۳ قیمت مسکن روندی صعودی را طی کند و در مقابل، تورم اجاره نیز مسیری افزایشی پیش رو داشته باشد. 

حالا باید دید در آینده چه بر سر قشری خواهد آمد که دیگر با شرایط فعلی توانی برای خرید مسکن ندارند و در مقابل اجاره یک خانه حداقلی نیز هر روز برای آنها سخت‌تر می‌شود.

 

دیگر خبرها

  • سبزیجات در مدار گرانی+جدول
  • این میوه خوشمزه هم کبد چرب را درمان می‌کند هم باعث طول عمر می‌شود
  • قیمت قالب فلزی لبه ۵ با قیمت دلار بالا رفت؟!
  • کنایه معنادار آذری جهرمی به زاکانی و رئیسی: ظاهرا این روزها نان در «اتوبوس» است
  • تاثیر مردمی‌سازی صندوق‌های بازنشستگی بر سفره بازنشستگان
  • تاثیر بی‌نظیر این میوه برای کاهش وزن (اینفوگرافی)
  • طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی تمدید می‌شود؟
  • عریانی مقدمه بی‌حیایی است
  • قیمت پراید «عجیب» شد/ گرانی بی‌سابقه قیمت خودرو در بازار
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن