Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@04:32:30 GMT

سفره شب چله در فرانسه هم پهن شد

تاریخ انتشار: ۱ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۶۷۰۹۳

سفره شب چله در فرانسه هم پهن شد

«شب فرهنگی یلدا و نوئل» همزمان با شب چله ایرانی‌ها درموزه «کامیل کلودل» فرانسه نیز برگزار شد.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی مرکز ایران و فرانسه، در این شب فرهنگی که پس از بازدید رسمی از موزه «کامیل کلودل»،  معاون فرهنگی شهرداری « نوژن سور سن» فرانسه ضمن قدردانی از برگزار کنندگان این مراسم به معرفی جنبه‌های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی این شهر پرداخت و با اشاره به جایگاه ویژه این موزه و بازدید بی شمار علاقمندان از آثار هنری این مجسمه سازِ برجستهِ قرنِ نوزدهم فرانسه، برگزاری این مراسم‌های فرهنگی را در جهت تعمیق ریشه‌های فرهنگی ملل گوناگون حائز اهمیت دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سپس علیرضا خلیلی رئیس مرکز «ایران و فرانسه» نیز  از مسوولان این موزه ملی در برگزاری این رویداد که در راستای تقویت روابط دیرینه فرهنگی بین دوکشور ایران وفرانسه قرار دارد،  قدردانی کرد.

در ادامه این مراسم  ژان کلود ووآزن - سردبیر مجله «پاریس­ تهران» و رییس سابق ایفری در ایران - به همراه فاطمه شادمان معاون « مرکز ایران و فرانسه» با خواندن اشعاری از دیوان حافظ به دو زبان فارسی و فرانسه و نیز اشاره به ریشه‌های مشترک فرهنگی و آیینی یلدا و نوئل به معرفی این آیینِ سنتی ایرانی پرداختند. همچنین رضا افشار نادری نویسنده و مترجم ایرانی مقیم فرانسه با همراهی محسن فاضلی نوازنده تار وسه تار  ضمن معرفی شاهنامه و جنبه‌های اساطیری آن به خواندن ابیاتی از اشعار این شاعر سترگ ایرانی به همراه ترجمه فرانسوی آن پرداخت

اجرای موسیقی فرانسوی و آواز نوئل توسط اعضای "کمپانی کاواتین" فرانسه به سرپرستی لیا روک بخش بعدی این برنامه بود تا حاضران نظاره‌گر جلوه های دیگری از ریشه‌های مشترک فرهنگی و آیین‌های کهن بشری از زبان موسیقی باشند.

حاضران این مراسم ضمن آشنایی با جلوه‌هایی از فرهنگ و تمدن ایرانی و نیز آیین شب یلدا، نظاره گر گوشه هایی از شعر و موسیقی اصیل ایرانی بودند. اجرای قطعاتی از گوشه های موسیقی اصیل ایرانی با نوازندگی  مهدی بحری نوازه سنتور و عضو گروه موسیقی نئوکلاسیک تهران و همراهی دف توسط یونس فقیهی، دیگر بخش این مراسم بود که با استقبال خوبی همراه شد.

همچنین در این مراسم صنایع دستی ایران توسط علیرضا خلیلی - رییس "مرکز ایران وفرانسه"  - به هوگ فدن - شهردار " نوژن سور سن"  - و نیز پاسکال مه یر معاون فرهنگی شهردای هدیه داده شد.

پذیرایی با غذای سنتی ایرانی و نیز عکس یادگاری با سفره یلدا و کاج نوئل، پایان بخش شب فرهنگی ایرانی و فرانسوی در موزه ملی «کامیل کلودل» فرانسه بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شب چله شب یلدا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۶۷۰۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیکر آخرین خنیاگر خراسان در خاک آرام گرفت

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، مراسم بدرقه خنیاگر و نغمه‌پرداز خراسان شمالی، ظهر دیروز با حضور گسترده مردم، مسئولان و جامعه فرهنگی و هنری در مجتمع فرهنگی و هنری گلشن بجنورد، برگزار شد.

استاد عیسی قلی پور از بخشی‌های موسیقی مقامی شمال خراسان، نوازنده دوتار و پیشکسوت موسیقی محلی در این خطه است که چندین دهه سابقه بخشی‌گری دارد.
وی متولد سال ۱۳۲۱ در روستای گودعلی سلاخ در ۱۸ کیلومتری شمال غرب بجنورد و از آخرین بازماندگان بخشی‌های شمال خراسان است.

عیسی بخشی علاوه بر نوازندگی دوتار، خواننده قهاری نیز بود و به زبان‌های ترکی، ترکمنی، کرمانجی و کردی خراسانی آواز می‌خواند.
استاد قلی‌پور در جشنواره‌های بین‌المللی، ملی و استانی بارها خوش درخشیده بود و همچنین نشان درجه یک هنری را نیز دریافت کرده بود.

دیگر خبرها

  • آلبوم «عشق ناباور» به زودی منتشر می‌شود
  • آلبوم «عشق ناباور» آماده شد
  • «عشق ناباور» با رهنمودهایی از محمدرضا لطفی شنیدنی شد
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی برای اولین بار در خوزستان
  • بزرگداشت نیمای آواز ایرانی در چهل و ششمین نشست «آیین آواز»
  • دوقلوهای اصفهانی آهنگ شیرازی منتشر کردند/داستان به روز رسانی شدن!
  • پیکر آخرین خنیاگر خراسان در خاک آرام گرفت
  • شعر میرنوروز آمیخته با مضامین قرآنی است
  • شیراز؛ اولین شهر ایرانی که صاحب یک روز در تقویم شد
  • تماشای یک منظومه عاشقانه و انسانی در تهران/ چرا کارگردان شدم؟